Het is mijn intentie jouw authenticiteit in beeld te brengen.

Wat anderen zeggen over Ron

Ik hou ervan om me met de ander verbonden te voelen. Van beeldende kunst heb ik een overstap gemaakt  na een therapie opleiding en heb ik ruim 20 jaar gewerkt in de zorg. Toen dit voor mij een paar jaar geleden genoeg bleek, kreeg ik de mogelijkheid deze verworvenheden te laten samenkomen in beeldend werk als beeldmaker.

Als beeldenaar wil ik jou authentieke kant tot uitdrukking laten komen in een krachtig beeld.
Wat je ziet is de interactie tussen ons.

Wat we doen is samen tot een beeld komen en tracht ik jee te verleiden om zichtbaar te worden, zonder oordeel en in het moment.

Ik fotografeer bij voorkeur niet alleen jou buitenkant, maar wie je wilt zijn vanuit jou diepste wezen. Door buiten het oordeel te blijven, creëer ik voor jou alleen maar de ruimte om te zijn met wat er is.  Ruwe, ongepolijste al dan niet schaduwkanten, mogen tot uitdrukking komen en zo wordt het een ontdekkingsproces. Kijken naar kanten van jezelf die je niet eerder zo hebt ervaren/gezien. Met licht en donker geef ik er een visuele draai aan en ga ik uiteindelijk  in overleg met jou om het eindresultaat zo scherp mogelijk te verbeelden.

Ik heb mij regelmatig heb afgevraagd wat nu zo fascinerend is aan het fotograferen van mensen en heb ontdekt dat kijken naar een beeld van jezelf, uiteindelijk oude aannames loslaten mogelijk maakt. Het in scherven vallen van een oud zelfbeeld kan enorm bevrijdend werken en het maken van beelden waarin je hebt gekozen wie je wilt zijn, kan zo een krachtige ervaring worden.

I am so impressed by these photos. It makes me speechless how Ron Eijkelhof could capture my essence! I learned while shooting, that I dont need to DO something.. with just BEING I say so much more!

Mudinja

“Ron is een buitengewoon kundige, warme en toegankelijke man. Hij weet meteen een hele natuurlijke connectie tot stand te brengen, waardoor hij je ongemerkt in de meest authentieke vormen weet te vangen. Bij Ron wil je je schoenen uitgooien, haren los doen en verdwijn je ongemerkt samen de diepte in. Waar je uitkomt is van te voren geheel onbekend. En dat levert uitzonderlijk kleurrijke en krachtige beelden op. Beelden die een verhaal vertellen. Hij heeft emoties weten te vangen op beeld waarvan ik niet eens wist dat die er bij mij zo uitzagen…. diep dankbaar en blij met zijn werk.”

Ingrid

En ik heb recent een fotoshoot gedaan bij Ron Eijkelhof. Het is de gave van Ron om je wezen treffend in beeld te brengen. Dankzij deze shoot kan ik écht en zonder oordeel naar mijzelf kijken en ben ik ontroerd door wat ik zie…. zo bevrijdend.

Manon