Het is mijn intentie jouw authenticiteit in beeld te brengen.

Wat anderen zeggen over Ron

Als beeldmaker en beeldenaar wil ik jouw authentieke kant naar voren laten komen in een krachtig beeld. Ik geloof dat beelden de interactie tussen ons weerspiegelen en dat ons gezamenlijke werk resulteert in een beeld dat jouw ware essentie uitdraagt. Het is een ontdekkingsreis waarin we samen naar de oppervlakte brengen wie je werkelijk wilt zijn, zonder vooroordelen en in het moment.

Ik fotografeer niet alleen jouw uiterlijke verschijning, maar probeer ook jouw diepste wezen vast te leggen. Door vrij te blijven van oordelen, creëer ik een ruimte waarin jij volledig kunt zijn met alles wat er is. Zowel jouw ruwe, ongepolijste kanten als jouw schaduwkanten mogen tot uitdrukking komen. Dit proces van zelfontdekking kan soms confronterend zijn, maar het biedt ook de mogelijkheid om aspecten van jezelf te zien en te ervaren die je nog niet eerder hebt gekend.

Met behulp van licht en donker geef ik een visuele dimensie aan het beeld en ga ik uiteindelijk met jou in overleg om het eindresultaat zo scherp mogelijk weer te geven. Het is fascinerend om te zien hoe het kijken naar een beeld van jezelf oude aannames kan doen vervagen. Het maakt de weg vrij voor zelfacceptatie en het creëren van beelden waarin je bewust kiest wie je wilt zijn. Dit kan een buitengewoon krachtige uitdrukking zijn van persoonlijke

Ik heb mij regelmatig heb afgevraagd wat nu zo fascinerend is aan het fotograferen van mensen en heb ontdekt dat kijken naar een goed gemaakt beeld van jezelf, uiteindelijk oude aannames loslaten mogelijk maakt. Het in scherven vallen van een oud zelfbeeld kan enorm bevrijdend werken en het maken van beelden waarin je hebt gekozen wie je wilt zijn, kan zo een krachtige ervaring worden.

I am so impressed by these photos. It makes me speechless how Ron Eijkelhof could capture my essence! I learned while shooting, that I dont need to DO something.. with just BEING I say so much more!

Mudinja

“Ron is een buitengewoon kundige, warme en toegankelijke man. Hij weet meteen een hele natuurlijke connectie tot stand te brengen, waardoor hij je ongemerkt in de meest authentieke vormen weet te vangen. Bij Ron wil je je schoenen uitgooien, haren los doen en verdwijn je ongemerkt samen de diepte in. Waar je uitkomt is van te voren geheel onbekend. En dat levert uitzonderlijk kleurrijke en krachtige beelden op. Beelden die een verhaal vertellen. Hij heeft emoties weten te vangen op beeld waarvan ik niet eens wist dat die er bij mij zo uitzagen…. diep dankbaar en blij met zijn werk.”

Ingrid

En ik heb recent een fotoshoot gedaan bij Ron Eijkelhof. Het is de gave van Ron om je wezen treffend in beeld te brengen. Dankzij deze shoot kan ik écht en zonder oordeel naar mijzelf kijken en ben ik ontroerd door wat ik zie…. zo bevrijdend.

Manon