20 februari 2023

Tipje van de sluier

Met mijn vriend Eric van Grootel samen een serie foto’s gemaakt die als illustratie moeten dienen voor een boekje met teksten over intergenerationele trauma. Met Eric deel ik nagenoeg hetzelfde verhaal over onze vaders die beiden in de oorlog te werk zijn gesteld in Duitsland. Er ontstond al fotograferend een bijzondere serie terwijl we spraken over dit onderwerp. Eric, enthousiast over het resultaat gaf aan dat deze beelden een helend effect konden hebben. Het intergenerationele trauma is op dit moment ook in de media actueel. Het blijkt dat spreken over het verleden van de ouders, een positief effect heeft om uit de greep van dit trauma te raken.
het idee is dan ook ontstaan er een boekje van te maken met onze verhalen en wellicht nog enige gedichten van de hand van Eric.

RECENT POSTS

    Laat een reactie achter